Termékminőség Fogyasztóinknak változatlanul magas minőséget biztosítunk.

A Storck termékeket a világ számos országában vásárolják, az élmény és az öröm jelképeivé váltak. A magas minőség és a fogyasztáskor tapasztalt ízélmény bizalmat teremt termékeink iránt. Erre büszkék vagyunk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt a bizalmat kiérdemeljük.

Élelmiszerbiztonsági és - minőségi alapelveink

Örömet szerezni az embereknek: ez a Storck termékei mögött rejlő filozófia. Ennek érdekében az élelmiszerbiztonsági előírások betartására és a termékminőségre nagy hangsúlyt fektetünk. A magas minőség biztosítása a beszerzés, a gyártás és a logisztika minden területére kiterjedő felügyelete mellett történik. Minőségirányítási rendszerünk termékeink biztonságát és minőségét szigorú alapelvek követésével garantálja.
 

Olvassa tovább

A kiváló minőségű alapanyagok beszerzése, a saját tulajdonban lévő hitelesített gyártóegységek, a szigorú sztenderdek és a saját laboratóriumokban zajló alapanyagokra, közbenső folyamatokra és késztermékre irányuló tesztelések az irányítási rendszerünk fontos pilléreit alkotják, csakúgy, mint a magasan képzett munkaerő, amelyek együttesen biztosítják a kockázatok korai szakaszban történő felismerését, és hogy azokat a megfelelő intézkedésekkel időben kiküszöböljük.

A vállalat minden részlegén nagy hangsúlyt fektetünk az átfogó élelmiszerbiztonsági és minőségi szemlélet betartására, mely az alábbi alapelveken nyugszik:

 • gondos termékfejlesztés, figyelembe véve az összes erre vonatkozó jogszabályi követelményt
 • válogatott, kiváló minőségű alapanyagok és egészségkímélő csomagolóanyagok
 • korszerű gyártási folyamatok és modern gyártóberendezések, amelyek garantálják a magas szintű termékbiztonságot
 • kockázatelemzések a törvényben előírt HACCP módszer alapján
 • a „helyes gyártási gyakorlat” (GMP) szabályainak következetes betartása
 • a munkavállalók hatékony képesítése
 • nyomon követhető, egyértelműen strukturált folyamatok
 • rendszeres ellenőrzések és tanúsítványok az összes meghatározott minőségi követelmény betartásának és végrehajtásának biztosítása érdekében
 • szoros információcsere külső szakértőkkel és független vizsgáló testületekkel
 • tracking rendszerünk átfogó használata
 • kiterjedt tesztelési stratégiák és elemzési technikák
 • logisztikai iránymutatások, amelyek garantálják termékeink frissességét
 • megfelelő és jelentőségteljes belső és külső kommunikációs struktúra

Interjú

Roger Wedekind – az élelmiszerjogi osztály vezetője

Jó nyersanyagok, nemzetközi minőségbiztosítási szabványok és szigorú ellenőrzési rendszer: Roger Wedekind a Storck termékek minőséggel szemben állított magas követelményeiről mesél.

Mit takar a Storck termékminőség?

A Storck termékek jó ízükkel és különösen a frissességükkel tűnnek ki. A frissesség érdekében innovatív csomagolási megoldásokat fejlesztettünk ki. Ezen felül a frissesség megtartására pontosan számított szavatossági időt határozunk meg, és nyomon követjük a termék útját.

A szavatossági idő módosításához szigorú tesztek szükségesek, mégpedig azért, hogy ez a módosítás ne legyen negatív hatással a termék ízére, a színére, állagára vagy tápértékére. Mindig különös figyelmet fordítunk a vitaminokat tartalmazó termékekre, mint amilyen pl. a nimm2 cukorkák. A vitaminok ugyanis különösen érzékeny összetevők.

Hogyan hat a nyersanyagok kezelésére?

Gondosan választjuk meg és szigorúan monitorozzuk beszállítóinkat és partnereinket, néhány beszállító gyártóüzemmel csak mindenre kiterjedő ellenőrzést követően kezdünk el együttműködni. A változatlanul magas minőség biztosítása érdekében azért kell ilyen szigorúnak lennünk, mert az íz és a nyersanyagok összetételének már a legkisebb eltérése is hatással van a termékre. Az ellenőrzések gyakorisága az összetevők érzékenységétől függ. A napi aktuális események is befolyásolják az ellenőrzések típusát, pl. ha a gyártó országban bekövetkezett mezőgazdasági károkról szerzünk tudomást. A Storcknál az az alapelvünk, hogy minden gyártási stádium pozitív hatással legyen a termékre.

Mondana egy példát?

Például a kakaóbab: A csokoládéinkhoz szükséges kakaóbabot nyersanyagként vásároljuk, a termék további feldolgozását azonban mi végezzük a vállalaton belül, pl. saját magunk pörköljük. Így nem vész el szállítás közben a kellemes pörkölt íz, és pontosan úgy tudjuk előállítani, ahogyan az számunkra optimális. Hasonló a helyzet csokoládémasszáink esetében, amelyeket magunk készítünk. Gyakran csak árnyalatokon múlik. A „házon belüli előállítás” a sikeres receptúra része, hiszen így saját kézben tudjuk tartani a receptúrák megvalósulását. Ilyen módon biztosítjuk a különleges és kiváló minőséget.

Alkalmaznak a nyersanyagok és a késztermékek minőségére irányuló ellenőrzéseket is?

A rendszeres ellenőrzések és tanúsítványok nyomonkövethetővé teszik munkánkat. Számos audit ellenőrzés biztosítja a jogszabályi előírások betartását. Ám mi ezen túl önkéntesen is alávetjük magunkat certifikációs eljárásoknak. Ezért további szigorú kritériumokat állítunk fel beszerzési politikánkban mint például a pálmaolaj termelésének fenntarthatósága. 

Melyek a legnagyobb célkitűzések és kihívások a jövőre nézve?

A fogyasztói magatartás állandóan változik, és számunkra izgalmas kihívást jelent, hogy a fogyasztók minden kívánságát teljesítsük. E téren olyan hiteles utat kívánunk járni, amely megfelel a Storck filozófiájának. 

Legfőbb üzenet

A termékeinkre vállalt garancia nem üres ígéret.
A fogyasztók bizalma motivál minket.

Tanúsítványok és kitüntetések

Logo IFS Food

IFS Food

IFS Food (International Featured Standards): globálisan elismert szabvány az élelmiszergyártók auditálásához, valamint fontos biztonsági és minőségi mutató.

Logo FSSC 22000

FSSC22000

FSSC22000 (Food Safety System Certification 22000): a globális gyártási folyamatok fontos élelmiszerbiztonsági minőségi mutatója.

Logo SAI 8000

SA8000

SA8000: nemzetközi szabvány a társadalmilag tisztességes munkakörülmények és a munkatársak egészségvédelme érdekében.

Ezen felül a Storck számos termékét önként tesztelteti a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) szakértőivel, és 2019-ben újra elnyerte a vállalat a DLG „Termékminőség hosszú távon” díját. Ebben az eljárásban minden élelmiszert szakmai szervezetek értékelnek, a gyártó, a márka vagy az ár ismerete nélkül.