Termékfejlesztés A trendek felismerése és a lehetőségek kihasználása
Az alap
Egy új termék vagy egy receptúra kifejlesztésénak kiinduló pontja az intenzív piacelemzés, hiszen a Storck mindig a fogyasztók igényeit szeretné kiszolgálni.
A csapat ezután tesztgyártást dolgoz ki a kiválasztott kedvencekhez. Végül kísérletezünk – alapanyagokat tesztelünk és hasonlítunk össze, gyártási eljárásokat ellenőrzünk és fejlesztünk tovább annak érekében, hogy mindig a lehető legjobb termék szülessen.
A hosszú távon sikeres innováció szempontjából a gyorsaság is döntő. A Storck folyamatosan invesztál saját, korszerű berendezésekbe és készülékekbe, és nagy hangsúlyt helyez a házon belül történő gyártásra, hiszen így optimalizálhatók leginkább a folyamatok, és biztosítható a kiváló minőség.
A meglévő márkák ily módon szintén profitálnak, mivel az egyes receptúrák finomításai és változatai könnyebben igazíthatók a fogyasztók igényeihez, és az új folyamatok technológiái hatékonyabban integrálhatók.
A folyamat
Az ötlettől a legjobbig: Az egész folyamat a termékkoncepcióval kezdődik, mert ez képezi a fejlesztési osztálynak adott konkrét instrukciók alapját. Egy csapat ezután összeállítja a mintareceptúra (prototípus) elkészítéséhez szükséges specifikációkat és követelményeket.
Ezt a prototípust a házon belüli tesztközpontban aprólékos munkával készítik el. És ekkor jön csak az igazi próba! Ilyenkor az íz, a konzisztencia és az aroma áll a vizsgálatok középpontjában – de természetesen a megjelenés sem elhanyagolandó.
Lépésről-lépésre finomítjuk a részleteket, kóstolunk, míg a receptúra végső elfogadásra nem kerül. A termékfejlesztést számos ellenőrzés kíséri: eltarthatóságot és tárolást célzó vizsgálatok, valamint fogyasztói elfogadással kapcsolatos kutatások és gazdaságossági elemzések kísérik a terméket a gyártás megkezdéséig.
Az elejétől fogva figyelembe vesszük a nemzetközi sajátosságokat, ízléseket és igényeket. Ha szükséges, akár új gyártósorokat is építhetünk. Az első gyártás mindig izgalmas pillanat, hiszen itt mutatkozik meg, hogy fejlesztő csapatunk mennyire jól végezte munkáját.
Szakértelem
Keverő, henger, főzőüst vagy gyúrógép – a Storck a mintatermékek elkészítéséhez teljesen felszerelt konyhákkal és komplex berendezésekkel rendelkezik. Élelmiszeripari technikusok, táplálkozástudományi és az édesipari termékek gyártásában jártas szakemberek karöltve dolgoznak együtt. A „csokoládé receptúrák és töltelékek” kitalálásával foglalkozó munkatársaink igazi csokoládéművészek. Kis mennyiségben és valódi kézműves munkával, a részletekbe menő pontossággal dolgozzák ki és állítják elő azokat a termékeket, amelyek később az ipari termelésben a Storck édességek kiváló minőségét és egyedülállóságát garantálják.
A kihívás
A Storck termékek a világ számos országában jelen vannak. Összetéveszthetetlen ízüket természetesen frissességüknek is köszönhetik. Hosszú útvonalakon történő szállítás esetén ez olykor nagy kihívás: a körültekintő jól tervezett logisztika elengedhetetlen, hogy távoli országok fogyasztói is a megszokott minőségben élvezhessék a Storck termékeket.